Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Zelfstandig naar school met De Reiskoffer

23 juni 2023

Een groot deel van onze leerlingen maakt gebruik van het leerlingenvervoer. Voor een aantal leerlingen zou het reizen per fiets of met het openbaar vervoer – van en naar school – mogelijk beter zijn. De Reiskoffer geeft deze mogelijkheid.

 

Informatieavond

Op dinsdag 30 mei is er op De Avenir een informatieavond geweest over De Reiskoffer. Carolien Aalders van De Reiskoffer heeft aan een twintigtal geïnteresseerde ouders informatie gegeven. Er waren ook een aantal leerlingen aanwezig.

 

Het doel van De Reiskoffer is om een leerling in een relatief korte tijd te leren om zelfstandig van en naar school te reizen. Dit kan zowel met de fiets als met het OV.

Als na de oefenperiode blijkt dat zelfstandig reizen voor de leerling niet mogelijk is, dan is de terugkeer naar het aangepaste vervoer gegarandeerd.

 

Wat is er mogelijk?

De Reiskoffer werkt met drie verschillende producten die zowel samen als apart ingezet kunnen worden.

 

  • Samen Reizen Met… is een project waarbij de leerling onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers leert hoe die zelfstandig kan reizen met de fiets of met het OV.
  • GoOV is een smartphone app die mensen helpt om zelfstandig van deur tot deur te reizen met het OV. Zie ook de website: GoOV
  • De Buzz Buddy en een klein apparaat met GPS en telefoonverbinding waarmee de leerling zelfstandig kan reizen met een ‘noodknop’ op zak.

 

Positieve ervaringen

Tijdens de avond heeft een oud-leerling van De Rungraaf en De Korenaer samen met haar moeder de ervaringen met de aanwezigen gedeeld. Zij was heel positief. Het reizen met De Reiskoffer heeft haar enorm geholpen in haar zelfstandigheid, eigenwaarde en sociale contacten. Haar moeder beaamt dit en geeft aan dat het voor haar ook veel heeft opgeleverd in vertrouwen in haar kind en tijd die ze over heeft.

 

De Korenaer en De Rungraaf zijn momenteel aan het onderzoeken hoe we e.e.a. verder kunnen ontwikkelen.

 

Meer informatie is te vinden door op de volgende link te klikken: De Reiskoffer

 Nieuwsarchief