Loopbaanbegeleiding- en oriëntatie

Wat hebben jongeren nodig om zicht te krijgen op hun talenten, de juiste leerervaringen op te doen en een passende opleidings- en/of beroepskeuze te kunnen maken? Om die vragen draait in tijdens loopbaanoriëntatie- en begeleiding (LOB).
 

LOB is een rode draad in het onderwijs voor iedere leerling, of die nu uitstroomt naar het mbo of naar arbeid. Voor alle jongeren is het belangrijk om na te denken over beroepskeuze. Uitgangspunten zijn de individuele leerdoelen van iedere leerling. Die komen niet alleen voort uit wat hij of zij nodig heeft, maar ook uit interesses, ambities en groeimogelijkheden. Ook de leerervaringen van bijbaantjes of sporten tellen dus mee.

 

Leren met hoofd, hart en handen

Met de jongere zelf, ouders, de mentor, de stagecoördinator en de LOB’er in onze school kijken wij hoe hij of zij leerdoelen en werknemersvaardigheden het beste kan ontwikkelen, met zoveel mogelijk eigen regie. Leren met hoofd, hart en handen en in levensechte leeromgevingen binnen en buiten de school, staan centraal. In De Avenir zijn veel mogelijkheden om praktijk- en ervaringsgericht te leren en talenten te ontdekken. Denk aan het restaurant en de keuken, de facilitaire dienstverlening, hout, metaal of groen.